Marketing Takeover

Share this post

#41 Food for thought: resurse, știri și alte noutăți lunare

marketingtakeover.substack.com

#41 Food for thought: resurse, știri și alte noutăți lunare

Natalia Dărăbăneanu
and
Irina Ianculescu
Mar 7, 2023
4
Share
Share this post

#41 Food for thought: resurse, știri și alte noutăți lunare

marketingtakeover.substack.com

👋 Bine ai venit la Marketing Takeover - îți mulțumim că ne urmărești! Ajungem în inbox-ul tău de două ori pe lună cu studii de caz reale despre startup-uri românești, workshopuri, resurse recomandate, știri și noutăți din lumea marketingului și a antreprenoriatului. Ia-ți idei noi și inspiră-te din industrii și modele de business diferite. Ai un subiect de interes? Trimite-ne întrebarea ta și ne vom strădui să-ți răspundem cât mai detaliat în newsletter.


Thanks for reading Marketing Takeover! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

Salutare! Am revenit cu cele mai interesante recomandări în materie de resurse, articole, podcasturi, știri și noutăți, pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în fiecare lună în lumea marketingului și antreprenoriatului. Astfel, economisești timp și efort, citind sau ascultând doar ce merită. 🙌

Primim cu interes feedback, așa că ai opțiunea să evaluezi fiecare ediție în secțiunea “În încheiere” și/sau să ne trimiți întrebarea ta.


💎 Marketing Takeover recomandă

Marketing Examples #EdițieNewsletter

În fiecare luni primești în inbox 3 exemple scurte din marketing, 2 tips despre copywriting și 1 tweet preferat.

Din ultima ediție am descoperit cum a creat Loom o nouă categorie într-o piață aglomerată, migrând de la doar un alt „recorder de ecran ușor de utilizat” la „mesaje video pentru serviciu.”

Apoi ne-am mutat atenția la prețuri și cum organizarea lor pe pagină ajută la creșterea conversiilor (din newsletter citire: Suntem ancorați la primul număr pe care îl vedem. Și scanăm de la stânga la dreapta. Deci, un preț mai scump plasat în stânga face ca prețul poziționat în dreapta să pară mai ieftin.).

Am încheiat cu un storytelling tip direct de la contul de Twitter al Rihannei care anunța lansarea Fenty Skin, prezentând un exemplu de tweet mai puțin convingator și altul vizibil mai potrivit pentru conversie.

Timpul total de citire a fost în jur de 2 minute, so check it out! 🙃

Strategii de creștere din peste 120 de startupuri #Instrument

Astăzi avem pentru tine o soluție rapidă care te ajută să economisești 50+ de ore de citire și de luare de notițe privind strategiile de creștere din peste 120 de startupuri (lista este actualizează constant 🤩) sub forma unei baze de date Airtable interactive.

Găsești, într-un mod structurat, tacticile și canalele de achiziție testate de Veed.io, Ghost, Bubble și multe alte companii, care generează MRR, nu doar trafic.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, aruncă o privire la cele 20 de strategii de creștere și canale care aduc utilizatori plătitori oferite gratuit și vezi dacă te-ar ajuta să te abonezi la The Bootstrapped Way!

E un instrument atât de fain și util în munca de zi cu zi a unui marketer sau fondator de startup, încât l-am rugat pe Daniel Pirciu, creatorul bazei de date, să ne împărtășească mai multe despre aspectele care au stat la baza documentării acestui tool și recomandările extrase din cercetări. Am pus toate informațiile într-un workshop practic, pe care vei avea ocazia să-l vizionezi în curând în newsletterul nostru.🤓

Trenduri în industria creativă 2023 #Articol

Consumatorii de astăzi își doresc constant noi experiențe. Sunt mai deschiși să interacționeze cu mărcile care oferă alternative pentru rutinelor lor și îi inspiră să meargă mai departe.

Folosind abordări creative, tehnologie XR (n. red. toate mediile reale și virtuale generate prin tehnologia informațională și dispozitivele portabile) și tehnici de producție mai complexe, creatorii de conținut vor avea ocazia să cucerească diverse audiențe și să le invite să evadeze. Fie într-o călătorie pentru a descoperi noi locații, a se explora pe sine în timpul unei experiențe de wellness captivante sau pentru a se scufunda în estetica anime-ului - 2023 va fi complet diferit, dar nu mai puțin interesant.

Pentru a împărtăși o perspectivă mai largă asupra direcției comunicării creative, Depositphotos, alături de experți din industrie, au pregătit un raport cu trenduri, unde explică în detaliu pe fiecare, cu analytics și exemple.

Nouă ne-a plăcut tare mult și experiența pe acest site și l-am salvat în folderul cu exemple de "Așa Da!" ✅

Comunități de marketing B2B 101: How To de la metadata, Fullfunnel, Chili Piper, Expandi și Alyce #Video

Despre comunități ne-ai tot auzit că am vorbit, ne fascinează subiectul și vrem să te ajutăm și pe tine să crești susținut cu ajutorul tribului tău care nu ar fugi în brațele competiției cu prima ocazie.

Însă mai sunt multe aspecte neexplorate în universul comunităților B2B. 🤯

Andrei Zinkevich (Fullfunnel.io) alături de Katie Ray (metadata.io), Nick Bennett (Alyce), Arthur Castillo (Chili Piper) și Stefan Smulders (Expandi), împărtășeșc din experiența lor de a construi comunități de marketing B2B implicate. Timp de o oră aceștia răspund la întrebări precum:

Cum să dezvolți o strategie comunitară, să o diferențiezi și să stimulezi oamenii să se alăture acesteia și să se implice?; Cum decideți tipul de conținut pe care doriți să îl obțineți și cum să stimulați creatorii?; Cum să folosiți comunitatea pentru a vă susține și a vă dezvolta afacerea fără spam și promoții? Care sunt așteptările rezonabile de stabilit pentru companie cu privire la momentul în care să se aștepte la „rezultate”?; Cum se măsoară succesul?

Descoperă cum construiești o comunitate activă în jurul produsului și află cum te ajută și ce trebuie să faci ca să ai una dedicată, în workshopul susținut de Diana Matache.

5 Best Practices neînțelese în marketingul de conținut #ArticolDeOpinie

Bunele practici te ajută să înveți ce a funcționat pentru altcineva și să economisești timp pentru că nu mai trebuie să faci cercetări pentru a înțelege care este cel mai bun mod de a proceda într-o anumită situație. Însă, unele bune practici se repetă atât de des, încât sunt urmate fără pic de îndoială – și de aici încep problemele. 😵

Descoperă în articol 5 bune practici aparent inofensive pe care ar trebui totuși să le pui la îndoială.

De la a crea conținutul pe care publicul tău îl dorește / caută (n-ar fi bine să fii și mai proactiv și să te concentrezi pe conținut pe care publicul tău încă nu știe că îl dorește?🤔) la evaluează metrici pentru engagement, nu doar vizualizări ca astea-s “vanity metrics” (well, știm cu toții că oamenii nu reacționează mereu la postările tale, însă nu poți spune că ei nu le acordă atenție - chiar și din umbră, nu crezi?)

Un sfat de pus în ramă ar fi că de fiecare dată când auzi despre o bună practică și crezi că sună grozav, fă întâi o pauză și gândește critic. Uite și niște întrebări pe care să le iei în considerare:

- Cât de bine ar funcționa această bună practică pentru marketingul de conținut al companiei mele, având în vedere resursele, procesele, cultura noastră etc.?

- Ce omite această bună practică? Ce dezavantaje potențiale ar prezenta?

- Merită să modificam această bună practică pentru a se potrivi strategiei noastre de marketing de conținut?


🎯 Round-up lunar: știri și alte noutăți

  • Instagram lansează „Quiet Mode”, opțiune prin care poți pune pe pauză notificările pentru o perioadă la alegere;

  • O nouă actualizare din Accounts Center te ajută să-ți gestionezi mai ușor setările de confidențialitate pe Facebook, Messenger și Instagram, într-un singur loc;

  • Meta spune că nu va mai permite reclame personalizate către utilizatorii sub 18 ani pe baza activității lor pe Facebook și Instagram;

  • Twitter lansează long form tweets (până la 4000 de caractere), urmând ca în perioada următoare să aducă o serie de alte actualizări UI

  • WhatsApp testează pe Android „Voice Statuses” cu durata de 30 de secunde și va permite alegerea calității fotografiilor înainte de a le trimite în chat;

  • LinkedIn înregistrează niveluri record de engagement în app, raportând o creștere de 18% a numărului total de sesiuni;

  • Noi filtre pentru categoriile de locuri de muncă și opțiuni de căutare pentru produsele listate pe platforma Linkedin;

  • O nouă opțiune îți va permite să vezi la ce newslettere s-au abonat alți membri pe Linkedin;

  • Amazon devine a treia cea mai mare companie de publicitate digitală, cu venituri din reclame de 31 miliarde de dolari în 2021. Primele companii din top sunt Google și Facebook;

  • SUA interzice TikTok pe telefoanele oficiale ale parlamentarilor - interdicție apărută pe fondul temerilor că datele colectate ar putea permite guvernului chinez să spioneze americanii;


🧵 Thread-ul lunii

Andrei Zinkevich ne prezintă, cu ajutorului unui infografic interesant, cum va arăta B2B marketing anul acesta.


În încheiere…

  • Ai feedback pentru noi? Evaluează ediția de astăzi pentru a ne ajuta să le facem pe următoarele mai bune. Super tare | Bunicică | Meh | Nereușită

  • Ai un subiect de interes? Trimite-ne întrebarea ta și ne vom strădui să-ți răspundem cât mai detaliat în newsletter.

  • Vrei să-ți analizăm startup-ul în newsletter? Aplică aici.

  • Dacă ți-a plăcut de noi, ne-ar ajuta să împărtășești newsletterul cu colegii și prietenii tăi!

Share Marketing Takeover

☀ Pe curând,

Irina și Natalia

Thanks for reading Marketing Takeover! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

4
Share
Share this post

#41 Food for thought: resurse, știri și alte noutăți lunare

marketingtakeover.substack.com
Comments
Top
New
Community

No posts

Ready for more?

© 2023 Irina Ianculescu & Natalia Dărăbăneanu
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start WritingGet the app
Substack is the home for great writing